Latest Posts

Годината на блокбастърите

By 9:06

 Никога до сега не бе се случвало подобно нещо, в една година да има цели 3 филма, които да достигнат и надминат психологическата бариера от един милиард долара. Някои заслужено, други не чак толкова филмите "Трансформърс 3”, “Карибски пирати 4” и “Хари Потър 7" обраха парите на хората през изминалата година. Естествено всички са в третото измерение, което оказа огромното влиание да преминат въпросната граница. В предвид слабата от към качество филмова година, но парадоксално на това превърнала се в най - доходоносната година, не искам да си представям какво ще се случи в настоящата вече 2012. И макар тази година да не очакваме някое продължение от горе споменатите милиардери, ни очакват други титани, чакащи своя ред да ни бръкнат здраво с двете ръце в джобовете /с едната за билет, с другата за пуканки и кола/.


През ноември всички гърли започнаха да врещят по оня белия /не заслужава да му спомена и името дори/ и онова дърво в женски род наричащо себе си актриса, Кристен Стюарт. Аз лично не крия помислите си и си признавам, че очаквах филма да мини милката. НО това за щастие не се случи, което пък не означава, че сме се оттървали от продължение. Потенциалната опастност това да го стори е последната филмова екранизация на скаската на кака Стефка. За моя радост все още не разполагам със снимков материал за да ви лепна тук, но и това скоро ще се случи.

Нека преминем на нещо по интересно, или към нещо, което и да се превърни в провал /в което силно се съмнявам/ няма да ме е яд толкова, колкото да знам че Здрач фунти на мърша и пак да се изръся пред касата /правил съм го и не искам да си спомням/. Надявам се всички си спомнят мъчителната депресия, която ни беше налегнала, когато Питър Джаксън не се беше решил да режисира “Хобитът” Въпреки всичките си изпитания, които изтърпя проектът, първия трейлър е факт и на всичкото отгоре изглежда непоносимо добре. Определено филма се нарежда на върха на класациите за най - очаквано заглавие до момента. Съмнявам се някой да не може да прежали 12 лева за билет и да отиде до киното и да си направи кефа както трябва.

И като заговорих за най - очаквани филми през тази лета, няма как да не спомена и Човекът прилеп  “Черният рицар: Възраждане” е третия и последен филм от трилогията на Кристофър Нолан за Батман. Изключително стилното парче се очаква от феновете като топъл хляб, а те от тяхна страна трябва да го удостоят с приза разбивач на психологически бариери. Няма какво да кажа друго освен, че и аз съм един от тях и отброявам дните и си драскам на календара, а през ден хвърлям и един поглед на трейлъра!

Още куп блокбастъри са се накачулили и чакат да излязат на големия екран. Уил Смит и Томи Лий Джоунс за трети път ще се облекът в черно, а мрак ще се сипе в “Прометей”. Героите от “Ледена епоха 4” също ще се опитат да достигнат до джобовете ви с цели три измерения напред, а освен с този фактор супергероите ще ни се излеят накуп, както никога досега в Марвелската шитня “Отмъстителите”. Солово обаче ще се изяви Човекът паяк, който пък ще ни предложи още ново от старото /можеби единственото ново ще е 3D-то/. “Непобедимите 2” - съмнявам се това заглавие да не пожъне успех точно по родните земи, не ми се коментира, но всички знаете за какво говоря. Нахалството няма край, но пък точно това ще му донесе пари, много пари. Ся за 2 - 3 прилепа ли ще се караме...хора сме, в България сме.

На всички ни е ясно, че света няма да свърши /ако пък рече да свършва поне да изчака ПП на Хобита/ тази година, както ни е ясно и че касоразбивачи ще има и то много. Въпросът не е дали милиардери ще има, а колко ще са те! Надвисна ли опасност над синьото протеже на чичо ни Джим? Очаква ли се някое заглавие да постави, нов рекорд в официалния бокс офис и да измести Аватара с 2,7 милиарда долара приходи. Кой от новите филми може дори да се смята за нещо като финансов съперник на монументалния звяр “Аватар”? За сега може само да даваме бегли хипотези, а същинските резултати тепърва ще ги разберем чертата ще теглим догодина доамина.

You Might Also Like

0 коментара