Latest Posts

Coming Soon

By 9:12

 

“Облачно, с кюфтета 2: Отмъщението на огризките”


 От Сони Пикчърс описват предстоящия “Отмъщението на огризките” като “изключително забавен филм, който е много по-мащабен и визуално впечатляващ от своя предшественик”. Ето какво казаха създателите на филма още: 

По време на интервю за предстоящата премиера на “Облачно, с кюфтета 2: Отмъщението на огризките” режисьорите Крис Пърн и Коуди Камерън поговориха за филма и за работния си  процес.Крис Пърн“Първият филм бе невероятно преживяване за много хора. Аз лично го гледах в препълнен киносалон и зрителите се забавляваха от начало до край. Основното което искахме да направим с продължението е да не повтаряме идеите от първата част и да намерим най-добрия начин по който да поставим героите в центъра на новата история. А това е по-сложно отколкото звучи.Първият филм бе на практика за едно унищожително събитие, което променя животите на всички в Суалоу Фолс. Но продължение е по-различно. Този път има чудовища и има моменти на съспенс в които не знаеш какво се крие в сенките. Връзката между Флинт и Саманта е изправена пред няколко предизвикателства, като едно от тези предизвикателства и държанието на Флинт. Не искам да разкривам много, затова ще кажа, че отношенията между героите този път са много по-интересни.

Друг важен елемент за нас бяха храните, които ще бъдат представени на екран. Човекът, който беше отговорен за това свърши страхотна работа и във финалната версия на филма има над 200 различни хранителни комбинации. Много сме доволни от резултатите.”Коуди Камерън:“Технологиите се развиват доста бързо и от визуална гледна точка филма изглежда като картина. Искахме да направим анимация за която няма да си помислите, че идва от компютър. Образите са прекрасни, камерата е по-подвижна и задния фон във всяка сцена е изпипан до съвършенство. Дори и най-дребните детайли. Не бих могъл да похваля достатъчно аниматорите с които работихме. Те бяха страхотни.”На въпроса дали вече има планове за “Облачно, с кюфтета 3” Камерън заяви:“Да, мога да кажа, че сме провеждали разговори със студиото. Но нищо не е сигурно. Всичко ще зависи от представянето на втората част в бокс офиса. Ако ни се отдаде възможност с удоволствие бихме направили още една част.”


 Един от най-скъпите филми, които ще тръгнат по кината през 2014-та година е “Невероятният Спайдър-мен 2” в който младия актьор Андрю Гарфилд отново се превъплъщава в ролята на Човека-паяк. Предишната част от известния франчайз се представи под очакванията в някои държави, сред които и България, но все пак общите световни приходи достигнаха сумата от 750 милиона долара. 

Българската и световна премиера на втория филм от рестартираната поредица ще се състои през следващото лято, но от Колумбия Пикчърс не губят никакво време е вече дадоха старт на рекламната кампания. 

Сценарият на лентата е написан от дуото Алекс Кърцман и Роберто Орси (“Трансформърс”), а за снимките беше отделен бюджет от над 200 милиона долара. Също както предшественика си “Невероятният Спайдър-мен 2” бе заснет с триизмерни камери. Марк Уеб:“Триизмерната технология върна зрителите отново към кината. Това е и средство за борба с пиратството. Чувството да гледаш на голям екран добре направен филм в триизмерен формат никога не може да бъде заменено от сниманото с малка камера пиратско копие. С “Невероятният Спайдър-мен 2” ние се стараем да направим не само едно добро продължение, но и един добър и компетентен триизмерен филм. Работя с едни от най-добрите хора в тази сфера и всеки ден се изумявам от техния талант. Филмът ще изглежда прекрасно в 3D-формат.“


Високобюджетният комиксов филм "ТОР: Богът на гръмотевиците" беше едно от най-успешните заглавия на 2011-та година както в САЩ, така и в България. Успехът в бокс офиса, равняващ се на световни приходи от над 400 милиона долара, позволи на студиото Уолт Дисни да започне подготовката за направата на продължение в което главната роля отново ще бъде изпълнена от австралийския актьор Крис Хемсуърт.

Крис Хемсуърт“Ще снимаме още шест седмици. Но до момента всичко беше страхотно. Сравнен с това което направихме първия път филма е много по-мащабен. Първата част беше успешна и хората я харесаха, но тук правим нещо по-различно с по-различен стил. Режисьорът е друг и това допринася за различната визия и големия мащаб. Определено може да бъде усетено влиянието на “Игра на тронове” (телевизионен сериал по който режисьора на продължението е работил многократно).

Хемсуърт също така поговори за отношенията между Тор и главната женска героиня Джейн Фостър, в чиято роля се превъплъщава носителката на “Оскар” Натали Портман:

“По отношение на връзката между двамата със сигурност има много въпроси, които трябва да бъдат отговорени. В “Отмъстителите” Тор не се срещна с Джейн и заради това той ще има доста неща за обясняване. Може да се каже, че има малък разрив в отношенията им. Това е една от най-интересните страни на историята. А колкото до Локи, конфликта между него и Тор достига връхната си точка. Това което се случи в първата част и в “Отмъстителите” ясно очертава различията между двамата и сега нещата загрубяват.”
Премиера: 8-ми ноември 2013г.


 В края на тази година по българските кина ще се завърти втората част от новата фентъзи-поредица на режисьора Питър Джаксън, “Хобит”. Първият филм от франчайза донесе на създателите си приходи от над един милиард долара в световен мащаб и очакванията са, че продължението също ще се представи силно в бокс офиса.

Продукцията, озаглавена “Хобит: Пущинакът на Смог”, ще се прожектира в триизмерен и IMAX формат, а британския актьор Мартин Фрийман се завръща за втори път в главната роля на хобита Билбо Бегинс, който заедно с Гандалф Сивия и група джуджета започва да издирва съкровище, което се намира в пазен от могъщия дракон Смог район.

Пущинакът на Смог” беше заснет едновременно с първата част, а за основа на сценария послужи известния приключенски роман на Дж. Р. Р. Толкин, “Хобит”.

Преди три години Питър Джаксън заяви, че планира да заснеме два игрални филма по романа, но в началото на 2012-та година стана ясно, че ще бъде направена и трета част, която ще съдържа сцени и персонажи, които не присъстват в книгата на Толкин.

В момента обаче вниманието на всички е насочено към втория филм от поредицата, който според Питър Джаксън ще бъде “значително по-мрачен и страховит” от своя предшественик. 
Премиера: 13 декември 2013г. 

Зората на планетата на маймуните



 Емоционална и ефектна развръзка примесена с поносима актьорска игра и невероятен дизайн на човекоподобните. Смея да твърдя, че това са най реалните маймуни които съм гледал във филм и ако не за друго поне само заради тях филма си заслужава да бъде отценен положително. Това са ми спомените от лято 2011, когато по екраните в киносалоните скачаха дигитални маймуни! Близо 2 години по късно 20th Century Fox ни представят малко повече информация за продължението на историята този път озаглавена “Зората на планетата на маймуните”. Ето какво казва и режисьора на филма: Рийвс: “Работата по този филм е едно огромно предизвикателство. Всеки отделен кадър в който присъстват маймуни отнема на екипа за визуални ефекти по няколко седмици. Докато снимахме истинските каскади използвахме хора от цирк Дьо Солей и няколко момчета, които владеят паркур до съвършенство. Те направиха екшън-сцените още по-впечатляващи, но и направиха работата на екипа от Weta Digital по-трудна, тъй като те трябва да комбинират всички живи изпълнения с компютърно-генерираните маймуни. Процесът не е лесен, но когато си заобиколен от най-добрите професионалисти няма за какво да се притесняваш.

Летвата е вдигната доста високо и трябваше наистина да се постараем за да направим филм, който да бъде едно достойно продължение на първата част. Светът на Цезар е много по-впечатляващ и този път маймуните се учат да комуникират не само с думи, но и с жестове и езика на знаците. Мога да кажа, че историята във филма служи като мост между “Възходът на планетата на маймуните” и оригиналния “Планетата на маймуните”. Има малки елементи и детайли, които се надявам, че феновете на поредицата ще забележат и ще оценят.

Целта ми със “Зората на планетата на маймуните” бе да направя филм с много екшън и действие, но в който също така да има психологическо напрежение и персонажи, които ще приковат вниманието на публиката.”


300: Възходът на една империя


 Снимките на втората част, озаглавена “300: Възходът на една империя”, протекоха през изминалото лято в България, а за изпълнители на главните роли бяха привлечени актьорите Родриго Санторо, Съливън Стейпълтън, Дейвид Уенъм, Лена Хийди и Ева Грийн.

Филмът ще бъде прожектиран в триизмерен и IMAX формат, а от Уорнър Брос заявиха преди няколко месеца, че в най-добрия случай ще бъде направено поне още едно продължение. В момента режисьора Ноам Мъро и екипа му работят по визуалните ефекти и конвертирането на лентата в 3D-формат (за снимките бяха използвани традиционни камери).

Още преди да приключат снимките беше оповестено, че “300: Възходът на една империя” ще се завърти по световните киноекрани от 2-ри август, тази година, но за съжаление на феновете преди броени часове стана ясно, че премиерата е била отложена за началото на следващата пролет. Представител на Уорнър Брос съобщи, че новата премиерна дата на филма е 7-ми март, 2014-та година.

Все още не се изтъкват официални причини за това отлагане, но според първоначалните слухове работата по визуалните ефекти и 3D-конвертирането отнема повече време от очакваното и това е довело до известно напрежение между режисьора Ноам Мъро и началството на студиото. Независимо каква е причината от Уорнър Брос не крият големите си очаквания по отношение на бокс офиса и новата премиерна дата през следващия месец март поставя “300: Възходът на една империя” в добра позиция за стабилни приходи.

Любопитно е да се отбележи, че оригиналния “300” също тръгна по кината през месец март и успя да натрупа над 450 милиона долара в световен мащаб. В най-добрия случай, втората част ще повтори това представяне.

Информацията за всичките филми е от сайтът за кино - http://www.cinefish.bg/ 

You Might Also Like

0 коментара